Zo voorkom en stop je schuim in je jacuzzi

Als je een bad neemt is het juist fijn, hoe meer schuim, hoe beter. In een jacuzzi kan dat echter enorm vervelend zijn. Door de bubbels en/of massagejets vliegt het schuim al snel alle kanten op. Gelukkig kun je iets doen tegen al dat schuim, wij leggen je uit wat dat precies is.

De oorzaak van schuim

Voordat we het gaan hebben over hoe je schuim voorkomt, moeten we het eerste even hebben over hoe schuim wordt veroorzaakt. De oorzaak ligt eigenlijk vrijwel altijd bij één boosdoener: de zwemkleding. Door het wassen van je zwemkleding, blijven resten van zeep en wasverzachter in de kleding zitten, deze komen in de jacuzzi vrij en veroorzaken het schuim. Ook haarlak, gel en bodylotion kunnen een flinke schuimlaag veroorzaken. 

Het schuim voorkomen

Als je weet wat de oorzaak van het schuim in je jacuzzi is, kun je het ook makkelijk voorkomen. Zo is het een goede eerste stap om zonder haarlak, gel, make-up, bodylotion of andere crèmes het bad in te gaan. Verder kun je natuurlijk ook zonder zwemkleding het bad in gaan. Begrijpelijkerwijs is dit niet voor iedereen weggelegd en zul je soms of altijd toch graag mét zwemkleding je jacuzzi in gaan. In dat geval kun je van tevoren (met zwemkleding) een douche nemen. Je spoelt dan veel zeep en wasverzachter al uit je kleding en zo zul je veel minder schuimvorming in je jacuzzi hebben. Ook kun je je zwemkleding na het wassen nog een keer met alleen water spoelen of deze zonder wasverzachter wassen.

Is het schuimprobleem nog steeds niet helemaal opgelost? Gebruik dan een antischuimmiddel om het schuim op te lossen. Je hoeft hier slechts een klein beetje van te gebruiken, maar het scheelt een hele hoop. Verder zijn er ook sponsjes verkrijgbaar die chemicaliën van de oppervlakte van het water opzuigen. 

Onderhoud

Als laatste is het belangrijk om, als je schuim wilt voorkomen, je jacuzzi regelmatig goed schoon te maken. Laat het oude water eruit lopen, maak de kuip goed schoon (zonder zeep natuurlijk), en laat het bad vollopen met nieuw, vers water. 
Het onderhouden van je jacuzzi kan best een werk zijn, zeker als je deze regelmatig leeg laat lopen en een grote schoonmaakbeurt wilt geven. In dat geval kan het fijn zijn om een bedrijf in te schakelen dat het onderhoud voor je komt doen. Spa Care Brabant is een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is en dat je bad vakkundig schoon kan maken.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog